Het ultieme gevoel van vrijheid op je ski’s of board is het helemaal zelf kunnen bepalen welke route je neemt, welk topje je gaat beklimmen en dan natuurlijk die heerlijke poederafdaling helemaal voor jezelf te hebben.
Met toerskiën en splitboarden kan dat! Je maakt dagtochten vanuit een berghut of gewoon vanuit een dal omhoog.
Zolang je nog niet heel veel ervaring hebt, is het aan te bevelen om met een gediplomeerd berggids op pad te gaan.
Met een gids kan jij je volledig richten op het genieten van de natuur en het maken van de mooiste afdalingen.

Naast onze catski & catboard trips naar Noord-Macedonië kan je hier ook fantastisch touren.
Het team van lokale gidsen is altijd bereid om je de geheime plekken te laten zien en om jouw ervaring zowel leuk als veilig te maken.
Van dagtochten tot meerdaagse avonturen door de bergen. Wil jij opzoek naar een unieke ervaring en gaan splitboarden of tourkien in de Balkan? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. 

Splitboarden en tourkien in Noord-Macedonie al vanaf: €150,-p/p

Wil jij graag meer weten over de mogelijkheden in Noord-Macedonië?
Neem dan even contact met ons op.

Neem contact met ons op.

Wat kunnen wij jou aanbieden?

Zoals bij al onze reizen hebben wij bij onze splitboard en tourski reizen ook niveau verschillen.
Heb jij nog geen ervaring met splitboarden dan adviseren wij je om eerst eens een splitboard weekend in Oostenrijk te komen volgen.
Daar leer je alle beginselen van het splitboarden in een fantastische en unieke omgeving.

Tourski cursus:
Heb je nog geen ervaring met tourskien dan kan je onze tourski cursus in Noord-Macedonië komen volgen.

Dit kan een weekend, maar ook een meerdaagse reis zijn.
Deze tourski cursus is namelijk helemaal aan te passen naar jouw of jullie wensen.

Onze tourski cursus vind plaats in het plaatsje genaamd Popova Shapka.
Hier verblijf je een een luxe 4 sterren hotel en daarvandaan ga je de bergen verkennen op je tourski’s.

Tourski en splitboard gevorderden:
Heb je al wel ervaring met tourkien en splitboarden dan hebben wij mega veel mogelijkheden voor je.
Zo kunnen we meerdaagse tochten aanbieden naar hutten, maar ook bijv een catski ondersteunde tochten.
En we hoeven natuurlijk niet in Popva Shapka te blijven, want in de Balkan zijn er onwijs veel mooie mogelijkheden.
We gaan dan samen met jou een mooi programma opzetten.

Heb je dus vragen of wil je bijv lekker een lang weekend of een week gaan touren met vrienden?
Laat het ons gerust weten. Wij staan klaar om er voor jou een mooi avontuur van te maken.

Tourskien & Splitboarden in POPOVA SHAPKA

Omdat wij deze reizen helemaal op maat maken voor jullie kunnen we geen vast programma neerzetten.
Maar hier hebben we een voorbeeld neergezet.

Jouw journey begint dan in Popva Shapka. Op een uurtje rijden van Skopje kom je aan in dit kleine ski gebied. Hier organiseren wij ook onze catboard en ski reizen. Vanaf jouw hotel ga je de bergen verkennen op jouw eigen tempo. En dit allemaal onder begeleiding van ervaren, lokale en gediplomeerde gidsen.

TOURSKI & SPLITBOARD POPOVA

 • min. 4 personen – max 12 personen
 • € 1599,- per persoon

INCLUSIEF

 • 7 overnachtingen
 • 3 maaltijden / dag
 • 2 gecertificeerde Engels sprekende lokale gidsen
 • Transport ter plaatse

EXCLUSIEF

 • Vluchten Skopje Macedonië (wel op aanvraag)
 • Reisverzekering met extra off-piste verzekering (mogelijk op aanvraag)
 • Annulatieverzekering (mogelijk op aanvraag)
 • Ski- en snowboardmateriaal
 • Veiligheidsmateriaal (rugzak met airbag, lawinepieper, sonde en schop)
  • BCA rugzak met airbag, bieper, sonde en schop kan op aanvraag ter plaatse gehuurd worden aan € 25 per dag.
 • Ijsbijl
 • Crampons
 • Drank
 • Persoonlijke uitgaven 

De Balkan route

Dag 1: Popova Sapka

Aankomst in Skopje Macedonië en transport naar onze vertrekbasis in Popova Sapka waar we verblijven in het 4-sterrenhotel Scardus voor de start van ons “tourski & splitboard Macedonië” avontuur. Dit skidorp ligt in het Westen van Macedonië, op 1687 meter hoogte, pal in het midden van de oude Shar Mountains, op ongeveer 70 km (anderhalf uur rijden) van de hoofstad Skopje.

Dag 2: Tito’s peak & peak Plat

Vandaag beklimmen we Tito’s peak. Deze berg van 2748 meter vormt de hoogste piek van het Shar gebergte. Met behulp van een snowcatrijden we tot een hoogte van 2550 meter. Vanaf dit punt trekken we verder langsheen de bergkam richting Tito’s peak. Na de klim skiën we naar beneden in een aan het Oosten opengesteld keteldal richting Gorna Leshnica, gelegen op 1800 meter hoogte. Vervolgens trekken we weer omhoog naar de bergkam van Peak Plat om nadien te genieten van een 2e lijn tot op 1600 meter. 

Dag 3: Kobilica Peak

Vroeg ontbijt waarna we 1 uur rijden naar Vejce. Van hieruit vertrekt onze klim tot aan Kobilica peak met een hoogte van 2528 meter. Afhankelijk van de sneeuwcondities dienen we ons skimateriaal 100 verticale hoogtemeters te dragen tot aan de sneeuwlijn vanwaar we beginnen touren tot aan de voet van Kobilica peak. Kobilica is één van de meest schilderachtige bergtoppen van het Shar gebergte en ligt pal op de grens van Macedonië en Kosovo. Het tweede deel van de tocht is steiler en nadert de kam van waar een prachtig zicht op beide landen zich voltrekt. Vervolgens kiezen we onze lijn naar beneden op de Oost of Zuid gerichte bergflank en skiën we tot in het dorp.

Dag 4: Kepi Bard & Ohrid

Vandaag touren we naar Kepi Bard met een hoogte van 2638 meter. 4×4’s brengen ons tot aan het startpunt op 1450 meter hoogte. Via een prachtig beukenwoud, enkele valleien en bergruggen komen we uiteindelijk uit aan de voet van Kepi Bard of “the white hat peak”. Deze ligt recht tegenover Mt Korab, de hoogste piek in zowel Albanië als Macedonië. Wanneer we aankomen bij de voet van de piek hebben we zicht op een Oostelijk georiënteerde vallei, hopelijk bedekt met een dik pak poedersneeuw voor een onvergetelijke afdaling. Het laatste stuk van de tour is er een kans dat we nood hebben aan crampons om de uiteindelijke piek te bereiken. Van op de top kiezen we de veiligste optie om af te dalen gaande van lange steile stukken tot speelse geulen. Tot slot rijden we naar Ohrid, een door de UNESCO beschermde site van cultureel en natuurlijk erfgoed. 

Dag 5: Rustdag

Aangekomen in het midden van de reis, genieten we van een welverdiend dagje rust op onze tourski Macedonië! In de ochtend brengen we een bezoek aan een impressionant en mooi gelegen klooster toegewijd aan Johannes de doper, in Mavrovo national park. Daarna maken we nog een kleine wandeling naar de Duf watervallen en lunchen we in Yanche. Na de lunch zetten we onze tocht verder naar Radomire, een dorpje gelegen in Albanië aan de voet van Mt Korab. Hier installeren we ons in een rustieke homestay waar we een traditioneel Albanees diner voorgeschoteld krijgen.

Dag 6: Mt Korab

Vandaag touren we naar de piek van Mt Korab gelegen op 2764 meter hoogte! We vertrekken vanuit onze basis in Radomire, en touren doorheen een kleine, maar steile beboste sectie tot in de Korab vallei. Van hieruit hebben we een mooi zicht op meerdere steile rotsflanken onder de piek. Het steilste stuk bevindt zich net voor we de kam verlaten, wanneer we touren op de grens tussen Macedonië en Albanië. Mogelijks zullen we hier crampons moeten gebruiken. Van op de kam zelf hebben we een adembenemend uitzicht op Kepi Bard, de piek die we 2 dagen eerder beklommen. Na het bereiken van de top van Mt Korab worden onze inspanningen beloond met een prachtige afdaling en meerdere keuzes voor het vinden van de best mogelijke lijn.  

Dag 7: Magaro peak

Deze laatste dag van ons tourski avontuur, touren we naar Magaro peak, met zijn 2254 hoogtemeters is het de hoogste piek in het Galichica national park. Wat deze berg zo bijzonder maakt zijn de twee grootste natuurlijke meren van Macedonië die zich aan weerszijden van de berg bevinden, Prespa lake en Ohrid lake. Hier heb je bij goed weer het gevoel dat je vanop de top recht in zee kan skiën. 

Dag 8: Naar huis

We checken uit en vervolgens worden jullie afgezet op de luchthaven in Skopje. Jullie vliegen dan terug met een rugzak vol herinneringen aan tourski & splitboard Macedonië.

4* Scardus Hotel

De eerste 2 nachten verblijven we in het zeer verzorgde 4-sterren hotel “Scardus”, voorzien van een bar, restaurant, Wi-Fi, opslag voor ski- en snowboardmateriaal en spa center voorzien van zwembad, sauna en turks stoombad waartoe jullie gratis toegang hebben. 

3* Hotels en homestay

Daarnaast verblijven we 3 nachten in Hotel Riviera aan de oevers van het meer van Ohrid. Het hotel ligt vlakbij de oude stad en biedt een schilderachtig uitzicht op het meer, de oude stad en het beroemde fort Samoil. We verblijven ook nog 1 nacht in een 3* hotel in Mavrovo National Park en tot slot brengen we ook 1 nacht door in een rustieke homestay in Albanië aan de voet van Mt Korab.

Gidsen

Veiligheid is onze nummer 1 prioriteit. De gidsen waarmee we samenwerken wonen en leven in Macedonië en hebben minimum 6 tot 10 jaar ervaring als berggids, beschikken over de nodige lokale en internationale certificaties, nemen op regelmatige basis deel aan veiligheidscursussen en zijn doorwinterde freeriders & tourskiërs. Iedere groep zal begeleid worden door 2 gidsen. De ene gids trekt de kop terwijl de andere achteraan blijft. Op deze manier behouden we een overzicht over de volledige groep.

Veiligheidsmateriaal

Wij vragen iedere deelnemer om zelf veiligheidsmateriaal zoals een rugzak met airbag, lawine pieper, schop en sonde te voorzien. Een airbag is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden. Evenals een helm. Veiligheidsmateriaal kan eventueel op aanvraag bijgeboekt worden. 

Verzekeringen

Tot slot vragen wij van iedere deelnemer een bewijs van afsluiting van een reisverzekering specifiek gericht op off-piste skiën- en snowboarden voor de volledige periode van de reis. Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering met wintersport-/bijzondere wintersportdekking bij de NKBV. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn! Indien gewenst helpen wij jou bij het vinden van een correcte verzekering.

“WELL-KEPT SECRET AMONG POWDER-HUNGRY ADVENTURERS”

Noord-Macedonie

Beleef en verken de Balkan regio op de tourski of op splitboard.

Ervaren gidsen

Ga op pad met ervaren, lokale en diplomeerde gidsen.

2,5 uur vliegen

Vanaf Eindhoven is het slechts 2,5 uur vliegen naar Skopje.

Splitboarden en tourskien in Noord-Macedonië

Lijkt jou dit wel wat en wil je graag meer informatie hebben? Neem dan even contact met ons op.

Contact opnemen

"SPECIAL".  De Balkan route

Tourski & Splitboard Macedonië

De Balkan route

Bij tourski & splitboard Macedonië “De Balkan route” ga je (in tegenstelling tot Catski Macedonië) op eigen kracht de berg op en doorkruis je maar liefst 3 Balkanlanden! Zo touren we vanuit Macedonië tot op de grens met Kosovo om uiteindelijk de koning van de Shar Mountains, Mount Korab, te bedwingen vanuit Albanië. Op deze reis proef je dan ook van het beste wat de Balkan te bieden heeft. Verblijven doen we  afwisselend in aangename hotelletjes en traditionele homestays. Deze reis is enkel geschikt voor tourskiërs en splitboarders met ervaring.

Tourski en splitboard voor beginners

Ook beginnende tourskiërs en splitboarders kunnen bij ons terecht! Altijd al eens willen tourskiën of splitboarden, maar ben je nog onzeker omdat je daar totaal geen ervaring in hebt? Aarzel dan niet om contact op te nemen! Wij hebben namelijk op maat gemaakte tourski/- en splitboard reizen voor beginners klaarliggen, met prachtige routes in Noord-Macedonië.

Het gebied

De Balkan is een goed bewaard geheim onder avonturiers die snakken naar poedersneeuw. De hoge bergen, het gebrek aan infrastructuur en de aanvoer van dikke pakken sneeuw in combinatie met ongerepte natuur waar verse lijnen dagelijkse kost zijn vormen namelijk het ideale recept voor een fantastische tourski ervaring

TOURSKI & SPLITBOARD BALKAN ROUTE

 • min. 4 personen – max 12 personen (*)
 • € 1699,- per persoon

INDIVIDUEEL/PRIVE

 • PERIODE op aanvraag
 • min. 4 personen – max 12 personen (*)
 • 1345 € per persoon

(*) gaat pas door vanaf er 4 personen zijn ingeschreven. 

INCLUSIEF

 • 7 overnachtingen
 • 3 maaltijden / dag
 • 2 gecertificeerde Engels sprekende lokale gidsen
 • Transport ter plaatse

EXCLUSIEF

 • Vluchten Skopje Macedonië (wel op aanvraag)
 • Reisverzekering met extra off-piste verzekering (mogelijk op aanvraag)
 • Annulatieverzekering (mogelijk op aanvraag)
 • Ski- en snowboardmateriaal
 • Veiligheidsmateriaal (rugzak met airbag, lawinepieper, sonde en schop)
  • BCA rugzak met airbag, bieper, sonde en schop kan op aanvraag ter plaatse gehuurd worden aan € 25 per dag.
 • Ijsbijl
 • Crampons
 • Drank
 • Persoonlijke uitgaven 

De Balkan route

Dag 1: Popova Sapka

Aankomst in Skopje Macedonië en transport naar onze vertrekbasis in Popova Sapka waar we verblijven in het 4-sterrenhotel Scardus voor de start van ons “tourski & splitboard Macedonië” avontuur. Dit skidorp ligt in het Westen van Macedonië, op 1687 meter hoogte, pal in het midden van de oude Shar Mountains, op ongeveer 70 km (anderhalf uur rijden) van de hoofstad Skopje.

Dag 2: Tito’s peak & peak Plat

Vandaag beklimmen we Tito’s peak. Deze berg van 2748 meter vormt de hoogste piek van het Shar gebergte. Met behulp van een snowcatrijden we tot een hoogte van 2550 meter. Vanaf dit punt trekken we verder langsheen de bergkam richting Tito’s peak. Na de klim skiën we naar beneden in een aan het Oosten opengesteld keteldal richting Gorna Leshnica, gelegen op 1800 meter hoogte. Vervolgens trekken we weer omhoog naar de bergkam van Peak Plat om nadien te genieten van een 2e lijn tot op 1600 meter. 

Dag 3: Kobilica Peak

Vroeg ontbijt waarna we 1 uur rijden naar Vejce. Van hieruit vertrekt onze klim tot aan Kobilica peak met een hoogte van 2528 meter. Afhankelijk van de sneeuwcondities dienen we ons skimateriaal 100 verticale hoogtemeters te dragen tot aan de sneeuwlijn vanwaar we beginnen touren tot aan de voet van Kobilica peak. Kobilica is één van de meest schilderachtige bergtoppen van het Shar gebergte en ligt pal op de grens van Macedonië en Kosovo. Het tweede deel van de tocht is steiler en nadert de kam van waar een prachtig zicht op beide landen zich voltrekt. Vervolgens kiezen we onze lijn naar beneden op de Oost of Zuid gerichte bergflank en skiën we tot in het dorp.

Dag 4: Kepi Bard & Ohrid

Vandaag touren we naar Kepi Bard met een hoogte van 2638 meter. 4×4’s brengen ons tot aan het startpunt op 1450 meter hoogte. Via een prachtig beukenwoud, enkele valleien en bergruggen komen we uiteindelijk uit aan de voet van Kepi Bard of “the white hat peak”. Deze ligt recht tegenover Mt Korab, de hoogste piek in zowel Albanië als Macedonië. Wanneer we aankomen bij de voet van de piek hebben we zicht op een Oostelijk georiënteerde vallei, hopelijk bedekt met een dik pak poedersneeuw voor een onvergetelijke afdaling. Het laatste stuk van de tour is er een kans dat we nood hebben aan crampons om de uiteindelijke piek te bereiken. Van op de top kiezen we de veiligste optie om af te dalen gaande van lange steile stukken tot speelse geulen. Tot slot rijden we naar Ohrid, een door de UNESCO beschermde site van cultureel en natuurlijk erfgoed. 

Dag 5: Rustdag

Aangekomen in het midden van de reis, genieten we van een welverdiend dagje rust op onze tourski Macedonië! In de ochtend brengen we een bezoek aan een impressionant en mooi gelegen klooster toegewijd aan Johannes de doper, in Mavrovo national park. Daarna maken we nog een kleine wandeling naar de Duf watervallen en lunchen we in Yanche. Na de lunch zetten we onze tocht verder naar Radomire, een dorpje gelegen in Albanië aan de voet van Mt Korab. Hier installeren we ons in een rustieke homestay waar we een traditioneel Albanees diner voorgeschoteld krijgen.

Dag 6: Mt Korab

Vandaag touren we naar de piek van Mt Korab gelegen op 2764 meter hoogte! We vertrekken vanuit onze basis in Radomire, en touren doorheen een kleine, maar steile beboste sectie tot in de Korab vallei. Van hieruit hebben we een mooi zicht op meerdere steile rotsflanken onder de piek. Het steilste stuk bevindt zich net voor we de kam verlaten, wanneer we touren op de grens tussen Macedonië en Albanië. Mogelijks zullen we hier crampons moeten gebruiken. Van op de kam zelf hebben we een adembenemend uitzicht op Kepi Bard, de piek die we 2 dagen eerder beklommen. Na het bereiken van de top van Mt Korab worden onze inspanningen beloond met een prachtige afdaling en meerdere keuzes voor het vinden van de best mogelijke lijn.  

Dag 7: Magaro peak

Deze laatste dag van ons tourski avontuur, touren we naar Magaro peak, met zijn 2254 hoogtemeters is het de hoogste piek in het Galichica national park. Wat deze berg zo bijzonder maakt zijn de twee grootste natuurlijke meren van Macedonië die zich aan weerszijden van de berg bevinden, Prespa lake en Ohrid lake. Hier heb je bij goed weer het gevoel dat je vanop de top recht in zee kan skiën. 

Dag 8: Naar huis

We checken uit en vervolgens worden jullie afgezet op de luchthaven in Skopje. Jullie vliegen dan terug met een rugzak vol herinneringen aan tourski & splitboard Macedonië.

4* Scardus Hotel

De eerste 2 nachten verblijven we in het zeer verzorgde 4-sterren hotel “Scardus”, voorzien van een bar, restaurant, Wi-Fi, opslag voor ski- en snowboardmateriaal en spa center voorzien van zwembad, sauna en turks stoombad waartoe jullie gratis toegang hebben. 

3* Hotels en homestay

Daarnaast verblijven we 3 nachten in Hotel Riviera aan de oevers van het meer van Ohrid. Het hotel ligt vlakbij de oude stad en biedt een schilderachtig uitzicht op het meer, de oude stad en het beroemde fort Samoil. We verblijven ook nog 1 nacht in een 3* hotel in Mavrovo National Park en tot slot brengen we ook 1 nacht door in een rustieke homestay in Albanië aan de voet van Mt Korab.

Gidsen

Veiligheid is onze nummer 1 prioriteit. De gidsen waarmee we samenwerken wonen en leven in Macedonië en hebben minimum 6 tot 10 jaar ervaring als berggids, beschikken over de nodige lokale en internationale certificaties, nemen op regelmatige basis deel aan veiligheidscursussen en zijn doorwinterde freeriders & tourskiërs. Iedere groep zal begeleid worden door 2 gidsen. De ene gids trekt de kop terwijl de andere achteraan blijft. Op deze manier behouden we een overzicht over de volledige groep.

Veiligheidsmateriaal

Wij vragen iedere deelnemer om zelf veiligheidsmateriaal zoals een rugzak met airbag, lawine pieper, schop en sonde te voorzien. Een airbag is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden. Evenals een helm. Veiligheidsmateriaal kan eventueel op aanvraag bijgeboekt worden. 

Verzekeringen

Tot slot vragen wij van iedere deelnemer een bewijs van afsluiting van een reisverzekering specifiek gericht op off-piste skiën- en snowboarden voor de volledige periode van de reis. Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering met wintersport-/bijzondere wintersportdekking bij de NKBV. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn! Indien gewenst helpen wij jou bij het vinden van een correcte verzekering.