SPLITBOARDEN OOSTENRIJK.

Het met sneeuw bedekte landschap van Oostenrijk trekt elk jaar talloze splitboarders naar de bergen.
Bijna geen enkel andere regio biedt zoveel mogelijkheden voor splitboarden als het Hart van de Alpen.

Tijdens een splitboard tour beleeft u de bergen vanuit een nieuw persectief.
Het ongerepte, besneeuwde winterlandschap straalt totale rust uit en biedt indrukwekkende vergezichten.

Veel freeriders willen de stap maken naar de echte backcountry en gaan toeren met een splitboard.
Echter is het dan handig om eerst een keer met een ervaren gids op pad te gaan en meeste leren over de verschillende technieken die je bij splitboarden gebruikt.
Je leert alles over het materiaal, het omhoog lopen en bijv de beroemde Spitzkehren.

Splitboarden Oostenrijk betekend dat je op eigen kracht omhoog gaat om de meest afgelegen hellingen te bereiken met afdalingen waar je alleen maar van kunt dromen!
Wij zorgen voor een echt splitboard avontuur.

Splitboarden Oostenrijk

Het splitboard beginner camp Oostenrijk is een shortski avontuur in Maria Alm  voor beginnende splitboarders, waarbij we focussen op techniek, materiaalkennis  en avalanche safety. Dit wil zeggen dat je gedurende deze reis zowel theoretisch als praktisch zal begeleid worden om jouw eerste stappen te zetten als splitboarder in de backcountry.  We leren jou de kneepjes van het vak, gaan opzoek naar de mooiste routes en afdalingen en zorgen er voor dat je klaar bent om deel te nemen aan één van onze andere splitboard reizen waarvoor iets meer ervaring vereist is.

Afhankelijk van de weersomstandigheden touren we 2 dagen met verblijf in accommodatie rondom Maria Alm, en 2 dagen met verblijf in berghut.

Splitboard gevorderden camp

Het splitboard gevorderden camp Oostenrijk is een shortski avontuur in Maria Alm  voor ervaren splitboarders, waarbij we jouw techniek finetunen, maar vooral focussen op mooie uitdagende klimmen en afdalingen. Ook avalanche safety komt hier aan bod. Dit wil zeggen dat je gedurende deze reis zowel theoretisch als praktisch zal begeleid worden om jouw skills verder aan te scherpen.  We gaan opzoek naar de mooiste routes en afdalingen, zorgen er voor dat je Oostenrijk nog verder kan ontdekken, en dat je een ongelooflijke ervaring rijker bent.

Afhankelijk van de weersomstandigheden touren we 2 dagen met verblijf in accommodatie rondom Maria Alm, en 2 dagen met verblijf in berghut.

Splitboard Camps Oostenrijk

 • Beginner Camp:

  • 08/01/2022 – 12/01/2022 (L) VOLZET

  • 14/02/2022 – 18/02/2022 (H) NIEUWE DATUM

  • 26/03/2022 – 30/03/2022 (H) NIEUWE DATUM

 • min. 4 personen – max 8 personen (*)

 • € 995 per persoon (Laagseizoen (L))

 • € 1095 per persoon (hoogseizoen (H))

*De reis gaat pas door van zodra er minimum 4 personen zijn ingeschreven.

INDIVIDUEEL/PRIVE

 • PERIODE op aanvraag

 • AANTAL PERSONEN op aanvraag

 • KOSTPRIJS op aanvraag

INCLUSIEF

 • 4 overnachtingen in verzorgde accommodatie

  • Inclusief 4x ontbijt en 4x avondmaal

 • Begeleiding door Oostenrijks ‘Staatlich Geprüfter’ ski- en snowboardleraar en/of  “ski-snowboardführer” 

 • 4 dagen tourski/splitboard

 • Avalanche safety training (theorie + praktijk)

 • Liftpas voor lift accessed touren

EXCLUSIEF

 • Transport heen- en terug

 • Reisverzekering met extra off-piste verzekering (verplicht) (mogelijk op aanvraag)

 • Annulatieverzekering (mogelijk op aanvraag)

 • Ski- en snowboardmateriaal

  • Naast de gangbare wintersport uitrusting dient iedere deelnemer te zijn voorzien van een touren  uitrusting (Splitboard, splitboard binding en tourstokken of tourski, Binding en skitour schoenen). Splitboardset zijn bij ons te huur (€50, – per dag, zolang de voorraad strekt).

 • Veiligheidsmateriaal (rugzak met airbag, lawinepieper, sonde en schop) (verplicht)

  • Kan optioneel worden bijgeboekt (op voorhand reserveren!)

  • Airbag huren: € 15/dag

  • BCA airbag rugzak inclusief lawinepieper, schep en sonde = €30,- per dag

 • Lunch

 • Drank

 • Persoonlijke uitgaven

Dag 1: Verwelkoming

Op dag 1 verwachten we jullie ‘s avonds rond 18u in onze accommodatie in Maria Alm. Jouw gids zal jullie hier verwelkomen, en jullie een uitgebreide briefing geven over het verder verloop van de komende dagen. Ook de materiaalcheck zal deze avond plaatsvinden. 

Dag 2: Touren & Technieken*

Vandaag vertrekken we vanuit het skigebied voor een eerste tour en kennismaking met ons materiaal en het gebied. We focussen hierbij op de juiste technieken

Dag 3 & 4: Touren*

Deze dagen staan volledig in teken van splitboard, backcountry freeride en avalanche safety training. De focus ligt op de tourski en splitboard techniek. We gaan steeds op zoek naar de mooiste routes en poederafdalingen.

Dag 5: Touren & Vertrek*

Deze laatste dag gaan we in de ochtend nog touren om echt alles uit deze shortski te halen. Rond 15u nemen jullie afscheid van de gids om vervolgens naar huis terug te keren.

*Tour gebieden: Afhankelijk van sneeuw en weersomstandigheden: Maria Alm, Zell am See, Kaprun, Weissee. Als er te weinig sneeuw licht blijven we in de accommodatie in of rondom Maria Alm en maken we touren vanuit skigebieden.

Maria Alm

We verblijven 2 nachten in comfortabele en verzorgde accommodatie in Maria Alm of omgeving. Elke ochtend rijden we ca. 30 minuten van aan onze verblijfplaats naar één van de topgebieden in de buurt.  Indien gewenst is een upgrade naar een één-persoonskamer mogelijk.

Weissee

Daarnaast verblijven we ook 2 nachten in een pittoreske berghut om de ervaring compleet te maken. Ook hier gaat het om comfortabele en verzorgde accommodatie, van waaruit we onmiddellijk kunnen beginnen touren.

*Als er te weinig sneeuw licht blijven we in de accommodatie in of rondom Weissee en maken we touren vanuit skigebieden.

De gehele reis wordt je begeleid door een ervaren team van gediplomeerde en gelicensieerde leraren en gidsen. Zij hebben al jarenlange ervaring en zijn daarom perfect op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. De afgelopen jaren is er ook veel veranderd in de splitboard en tourski scene. Welke soort type boards en ski’s zijn er en welke is dan geschikt voor jou. Ze hebben op bijna al jouw vragen wel een antwoord.

Jouw comfort, plezier maar vooral jouw veiligheid is waar zij voor zullen zorgen. Onze trainers en gidsen zijn er om jou te helpen, te trainen en te laten genieten van jouw vakantie.
Dit doen ze o.a. door samen met jouw en de groep de beste en veiligste routes voor je uit te zoeken.

Samen met je gids bereid je de dag voor. Wat zijn de weersvoorspellingen, wat voor soort sneeuw ligt er en wat is het huidige lawinegevaar. Dit zijn natuurlijk key elements voor een mooie, maar ook veilig splitboard adventure. Iedere gids is uitgerust met een uitgebreid EHBO-pakket. Dankzij een voorbereiding en het gebruik van de nieuwste veiligheidsmaterialen, zorgen wij ervoor dat jij een mooi splitboard adventure kan gaan beleven.

Tijdens sommige van onze Splitboard Adventures maken wij gebruik van externe partijen. Er worden gediplomeerde gidsen ingehuurd die jouw tijdens jouw Splitboard Adventure zullen begeleiden

Veiligheidsmateriaal

Voor iedere deelnemer is veiligheidsmateriaal waaronder rugzak, lawine pieper, schep en sonde verplicht. Als rugzak adviseren we een airbag. Iedereen dient zelf veiligheidsmateriaal mee te nemen of kan die bij ons huren. Complete set met BCA airbag €30 per dag. 

Verzekeringen

Tot slot vragen wij van iedere deelnemer een bewijs van afsluiting van een reisverzekering specifiek gericht op off-piste skiën- en snowboarden voor de volledige periode van de reis. Een voorbeeld hiervan is de kortlopende reisverzekering met wintersport-/bijzondere wintersportdekking bij Allianz of KBF. Bel en mail vooraf met je verzekeraar, leg uit wat je gaat doen en zorg dat je goed weet wat allemaal gedekt is en wat de uitzonderingen zijn! Indien gewenst helpen wij jou bij het vinden van een correcte verzekering.

Onze splitboard reizen zijn bedoeld voor freeriders die al redelijk wat freeride ervaring hebben en graag wat meer fysieke uitdaging willen. Omdat we dus niet alleen afdalen maar ook flinke stukken gaan lopen is je fysieke conditie ook erg belangrijk. Afhankelijk van de omstandigheden kijken we wat er mogelijk is.

Conditie: Een hike van 60 tot 120 minuten is geen probleem.
Afdalen: Je kan steile hellingen rijden tot ongeveer 40 graden, ook als de sneeuw niet perfect is.
Off-piste ervaring: Je bent eerder het offpiste bereik ingeweest onder begeleiding van een gids.
Off-piste know-how: Je weet al het één en ander over sneeuw- en lawinekunde en kan goed omgaan met lawinepieper, schep en sonde.

YOU HAVE TO EARN YOUR LINES…

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren.
Deze reis op maat voor je eigen groep?
We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

NEEM CONTACT MET ONS OP