Skiën zoals skiën bedoeld is…

Wie droomt er niet van om als pisteskiër ook eens een eigen spoor te kunnen trekken buiten de piste? De vrijheid te kunnen ervaren waarbij je zowel in weidse hellingen skiet maar waar je ook al rustig een paar bochtjes ziet slalommen om de lariksbomen. Tijdens deze techniekcursus werken we structureel aan de techniek op de piste en gaan daarnaast de ‘eerste’ goed gelukte bochten in de poeder zetten. We bereiden je voor op het off-piste skiën. De PowderGuides On & Offpiste cursus is speciaal ontwikkeld voor skiërs die nog lang geen expert zijn, maar wel al een paar weken geskied hebben op de piste.

Gecontroleerd en rustig opbouwend trainen we je techniek op de piste en duiken gedurende de week steeds frequenter de poedervelden in voor een stukje off-piste. Hier maak je kennis met het freeriden. Net zoals onze freeridecursus werken we intensief aan de skitechniek en geven ook training met lawinepieps. We skiën elke dag in een ander, mooi en rustig gebied op de Alpenhoofdkam van het Salzburgerland. Hier hebben we alle vrijheid en de rust om ons te concentreren op het skiën! Je krijgt les van onze expert gids en skileraar Wolfgang die naast Duitstalig ook Engels- en Nederlandstalig is.

De On & Off-pistecursus is een ideale cursus voor skiërs die toe zijn aan een nieuwe uitdaging maar nog net dat ene zetje in de rug nodig hebben om de basistechniek op de skipiste te verbeteren. Het freeriden door de ongeprepareerde sneeuw is wel het uiteindelijke doel! Ook leer je de basis van het toerskiën om vervolgens na een prachtige klim op eigen kracht ‘extra’ te genieten van de afdaling.

Ski je stabiel en van alle niveau pistes en/of heb je al vaker off-piste geskied en kom je al redelijk in de meeste sneeuwsoorten naar beneden, maar je bent nog niet helemaal tevreden over de techniek, dan past de freeridecursus beter bij je wens.

De cursus begeeft zich in de skigebieden van het Salzburgerland waar we afwisselend techniek trainen op de vele pistes en een lange off-piste afdaling doen terug naar het skigebied. Vanuit Kaprun zijn we binnen een half uur rijden in heel wat verschillende skigebieden zoals Saalbach, Zell am See en Maria Alm. Natuurlijk gaan we ook skiën in het gletsjerskigebied van Kaprun zelf.
Elke dag zullen we off-piste gaan en dat gedurende de week intensiveren. Ook hoort daar al een hike vanuit een skigebied bij om de rust en verlatenheid van het freeriden te ervaren. Het afwisselende landschap zorgt voor een variëteit aan mogelijkheden voor een tour. We zullen dan ook een dag tijdens deze cursus een paar uur gaan oefenen met het lopen op de stijgvellen onder de ski’s. Uiteraard zal deze tocht leiden naar een mooie top met aan onze voeten een prachtige off-piste helling. Naast de praktische lessen vertellen we ook graag over de theorie zoals de basis van de lawinekunde en hoe we de sneeuwsoorten kunnen herkennen. Kortom een complete techniekcursus met het doel om in de toekomst te kunnen genieten van al die mooie poedersneeuw.

Je verblijft zeven nachten in het pension en krijgt vijf dagen les. Gedurende de week ski je één dag op jezelf om even te oefenen of neem je een rustdag naar eigen wens.
Tijdens de on & off-piste en freeride techniekcursussen verblijven we in een eenvoudig maar goed Pension waar een typisch Oostenrijks ontbijt wordt geserveerd. We eten elke dag in een restaurant in het dorp. Keuze genoeg!

Wanneer?  

14 t/m 21 december 2020

4 t/m 11 januari 2021

                

SPECIFICATIES

Prijs:
€830,-

Inclusief:

. 5 dagen berggids
. 7 dagen logies en ontbijt in een gîte of chambre d’hôtes
. huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. organisatiekosten

Exclusief:

. lunches en drankjes
. diner in een restaurant

. skiliftkaarten tussen € 25,- tot € 50,- per dag
. lokaal transport naar een skigebied

Groepsgrootte:

. minimaal 5 tot maximaal 6 deelnemers per gids

WAT GAAN WE DOEN?

TECHNIEK

Ben jij een ervaren skiër of beginner, maar zich wel afvraagt of de techniek wel echt goed is?
Dan zijn onze techniek adventures een mooie volgende stap om jouw vaardigheden te verbeteren.
Wij bieden zowel piste als freeride georiënteerde reizen aan. 
 
Altijd een passende reis voor jouw niveau en wensen.

FREERIDE

Wil jij een stap verder gaan en buiten de pistes gaan skiën?
Dan zijn onze offpiste ski reizen echt wat voor jou.
Van jouw eerste meters buiten de pistes tot technische afdalingen.
Wij zorgen ervoor dat jij op een veilige manier gaat genieten van het freeriden.

CUSTOM

De naam zegt het eigenlijk al.
Wil jij graag een op maat gemaakte ski vakantie dan regelen wij dit voor jou.
Zo kunnen wij alles voor jou uit handen nemen en een unieke ervaring garanderen. 

Techniek , freeride, touren…etc.

WAAROM APEX?

Persoonlijk contact.

Wij zetten jouw avontuur centraal

Professioneel en eerlijk advies 

Wij geloven in persoonlijk advies en contact.
Door middel van de juiste vragen helpen we jou om een passende reis te vinden.

Gediplomeerde leraren en gidsen.

De beste van Nederland

Professionele begeleiding.

Tijdens onze reizen word je altijd begeleid door gediplomeerde leraren en gidsen.
Ze hebben jaren lange ervaring en verstaan hun vak. 

Kleine groepen.

Maximaal 7 personen per reis

Kleine groepen.

Om alles uit jouw reis te halen hebben wij een maximum van 7 personen per reis.
Zo krijg jij de beste begeleiding, leer je veel en kunnen we veilig te werk gaan.