ON & OFF PISTE TECHNIEK TRAINING

Je houdt van skiën, je voelt je zelfverzekerd op veel verschillende terreinen, maar je wilt jezelf uitdagen om nog beter te worden.  De ONN & OFF-PISTE camps zijn hoogwaardige, gespecialiseerde kampen in technisch skiën zoals moguls, piste-prestaties, steil en variabel terrein. Dit is de perfecte trip voor ervaren skiërs die graag willen doorgroeien naar off-piste.Je hebt voor deze week nog geen ervaring in de off-piste nodig, op een gecontroleerde manier leer je de beginselen van veilig off-piste skiën.

Tijdens onze ON & OFF-PISTE camps ga je op pad met een gediplomeerde instructeur/gids die je bijbrengt hoe je je techniek kunt aanpassen aan de verschillende omstandigheden . Deze trips zijn dus bedoeld voor ervaren piste skiërs die de sprong naar off-piste willen maken, maar daar graag de benodigde tips&tricks bij willen krijgen. Om mee te kunnen hoef je nog geen ervaring in off-piste te hebben. 

Bij freeriden hoort natuurlijk ook de benodigde kennis over lawines. Daarom leer je tijdens deze camps ook de basis know-how. Dat betekend dat je o.a leert zoeken met lawinepiepers en dat je meer gaat leren over het inschatten van potentiële gevaren. Zo krijg je bijv. ook een mooie presentatie waarin wij het één en ander uitleggen over lawines.

KLEINE GROEPEN
Om goed te kunnen leren hebben wij maximaal 7 personen per camp. Hierdoor hebben we tijd om iedereen ook haar of zijn persoonlijke aandacht te kunnen geven. Onze camps kunnen doorgaan vanaf 4 personen.

OFF-PISTE TRAINING
Om beter te worden in het terrein maken wij daarom veel verschillende en interessante poeder afdalingen. Alle facetten van het moderne offpiste skiën komen aanbod. Ons ervaren team bestaat uit opgeleide ski- gidsen en trainers die bevoegd zijn om met mensen buiten de pistes te mogen skiën. U kunt al deze diploma’s gerust bij ons navragen. Door jaren lange ervaring kunnen en gaan wij jou op een persoonlijke en veilige manier uitdagen en maken elke dag progressie.

PISTE TRAINING
Een goede basis voor het freeriden ligt in een goede basis op de piste. We gaan daarom samen met jou aan gang om jouw technieken tot in de puntjes goed te krijgen. Om dit nog beter te kunnen doen werken wij o.a met behulp van video analyses. Na het analyseren van de video gaan we weer een stapje verder. Op deze manier kom jij nog stabieler op jouw ski’s te staan en ga jij je nog makkelijker en ook vloeiender naar beneden.

14 t/m 21 december 2020

4 t/m 11 januari 2021

                

Prijs:
€830,-p/p

Inclusief:

. 5 dagen training (maandag t/m vrijdag)
. 7 dagen logies en ontbijt in een gîte of chambre d’hôtes
. huur lawineveiligheidsmateriaal ( DVA: pieps-schep-sonde )
. organisatiekosten

Exclusief:

. lunches en drankjes
. diner in een restaurant

. skiliftkaarten tussen € 25,- tot € 50,- per dag
. lokaal transport naar een skigebied

Groepsgrootte:

. minimaal 3 tot maximaal 7 deelnemers per gids

RESERVEER NU JOUW PLEK

TECHNIEK PISTE

Verbeter je pisten technieken.

TECHNIEK OFF-PISTE

Verbeter je off-piste technieken.

LAWINEKUNDE & VEILGHEID

Leer meer over lawines en safety.

Zaterdag:  ARRIVEREN

Zondag: INSKIËN, TECHNIEK OP DE PISTE

Je leert elkaar kennen en skiet in op de piste. Als je het gevoel weer te pakken hebt begin je met oefeningen gerelateerd aan het skiën in het terrein. Instuurfase, uitstuurfase maar ook het verschil tussen ‘hoch- en tiefentlastung‘ komen aan bod. Ook als je al een gerenommeerd off piste skiër bent kan je op de piste nog oneindig veel leren voor de off piste! Wanneer moet ik nu buigen,draaien en strekken en waar moet ik opkanten? In mijn knie, heup of met mijn hele lichaam? Begrijp je hier helemaal niets van? Dan is deze trip echt iets voor jou! Als het goed gaat ski je vandaag al naast de piste.

MAANDAG: TIJD VOOR DE EERSTE POEDER!

Vlak naast de piste verbeter je door verschillende oefeningen je techniek. Snelheidscontrole en stijl staan daarbij voorop. Meer vanuit je benen skiën zorgt voor een rustig bovenlichaam. Het plaatje wordt steeds duidelijker en de videoanalyse draagt daar aan bij.

DINSDAG: JE ZOEKT DE GRENS OP

Wat je gister geleerd hebt pas je vandaag toe in het terrein. Zowel korte bochten als lange bochten komen aan bod. Je zoekt de verschillende sneeuwsoorten, steilheden en exposities op.

Onverspoorde poeder, buckels of juist harder verspoord terrein? Iedere situatie vraagt weer een andere techniek! Met de videoanalyse zet de gids de puntjes op de i.

WOENSDAG: MOOIE RUNS ALS AFSLUITING

Met de videoanalyse van de vorige dag in het hoofd ga je op zoek naar wat uitdagender terrein. Je past het geleerde van de afgelopen dagen toe in de praktijk. We skiën veel en krijgt nog wat  tips over je techniek. Als afsluiter doe je misschien wel een kleine hike die je naar een onverspoorde helling brengt!

Tab content
Tab content
Tab content