Tourskien in Albanie

Skitochten in Bulgarije is steeds populairder aan het worden. Voor velen van ons is het een nog te ontdekken land.
Het Rila- en Pirin-gebergte heeft veel berghutten en is ideaal voor meerdaagse tochten onder begeleiding van onze gidsen.
Populaire ski gebieden zijn het skigebied van Bansko op Pirin en het skigebied Borovets.
Beide gebieden hebben uitstekende pistes. maar ook het offpiste en backcountry terrein is ideaal.
En dit allemaal op slechts een paar uur rijden van de luchthaven van Sofia.

Introductie Toerskiën en off piste ski Argentière

Wil jij de eerste stappen in het toerskiën te zetten, dan is deze trip echt voor jou. Deze week leer je je voor te bereiden op je toekomstige toertochten en perfectioneer je gelijktijdig je piste en off piste techniek. Je leert de basistechnieken van het toeren, waaronder verschillende stijgtechnieken, de beheersing van je materiaal en het inschatten van situaties op de berg. Verder zal er aandacht worden besteed aan lawineveiligheid en het gebruik van lawinepiepers.

Het juiste gebruik van hoogtekaarten, oriëntatie en terreinanalyse zijn ook zaken die aan bod komen en die je een goede basis in toeren geven.

Om op deze trip mee te kunnen gaan moet je wel al een goede skiër zijn en al eerdere ervaring in off piste skiën is meegenomen.

Zondag: Aankomst

De aankomst bij Ucpa is altijd op zondag. Je kunt tegen een meerprijs er ook voor kiezen om op zaterdag aan te komen.

  • Aankomst en check in zondag vanaf 08.00 uur
  • Ontbijten, materiaal verzamelen en skipas uitreiken
  • Geniet van een vrije dag en ga bijvoorbeeld alvast skiën
  • Diner tussen 19.00 en 20.15
  • Kom je later aan dan 20.00 geef dit dan vooraf aan de locatie door
  • Bij aankomst zaterdag, check in tussen 18.00 en 19.30
2

Maandag

Hele dag met gids. Het niveau van de groep wordt bepaald en je hebt een sessie over veiligheid in de bergen en lawineredding.
3

Dinsdag

Hele dag met gids. Je leert de basisbeginselen off piste en aanscherping van je piste techniek.
4

Woensdag

Woensdag : Een rustdag, een dag om lekker zelf te skiën of om Chamonix te bezoeken.
5

Donderdag

Een dag om te toeren inclusief de juiste techniek en gebruik van materialen zoals stijgvellen.
Argentière is een rustig en mooi dorpje gelegen net boven Chamonix op 1250 m. Het dorpje is geliefd bij alle bezoekers, niet alleen dankzij het originele dorpskarakter en het oude kerkje, maar vooral vanwege de ligging aan de voet van de Argentière gletsjer en de beroemde piek van de Aiguille Verte. Daarnaast vertrekken hier de liften naar het populairste skigebied van Chamonix, de Grand Montets. Gewoon op loopafstand.

Het dorp voelt persoonlijker en vriendelijker aan dan de wereldberoemde buur en is populair onder de betere skiërs en boarders. Naast Fransen is deze bestemming o.a. geliefd onder de Scandinaviërs en Engelsen. Hoewel een stuk kleiner dan Chamonix, geniet Argentière toch vaak de voorkeur van veel mensen.

Het leuke dorpje Argentière beschikt over een scala aan voorzieningen zoals barretjes, restaurants, winkels en bakkers. Ook al heeft het dorp een stuk minder bars, de bars zijn wel levendig en zorgen voor goede après ski. Als je toch wat meer van Chamonix wilt proeven ben je er zo met de gratis skibus (in de avond tegen een kleine betaling).

Off piste en toeren

De kwaliteit en kwantiteit van off piste is van wereldklasse en veelal via lift te bereiken. En er ligt nog meer verstopt als je bereid bent er wat moeite voor te doen. Met name Grand Montets biedt ongekende mogelijkheden.

Ucpa ligt in het hartje van het centrum van Argentière en je kunt er bijna niet omheen. Slechts meters verwijderd van de kroegen, de bakker en de winkels. Het pand volledig gerenoveerd en ziet er uitstekend uit. Van buiten heeft het pand de oude charme behouden en gaat het perfect op in de omgeving. De badkamers zijn gedeeld waardoor je grotere kamer hebt. De accommodatie beschikt over een prachtig restaurant, moderne kamers, krachtige douches, leuke bar en grote lounge.

De liftpas in Argentiere biedt toegang tot de Aiguille du Midi-kabelbaan voor een prachtig uitzicht op de Mont Blanc en de Vallée Blanche. Ook kun je ermee naar het Montenvers treinstation tot aan de Mer de Glace gletsjer.

Kamers

Gedeelde kamers voor 4 – 6 personen
Tweepersoonskamers zijn beschikbaar voor een kleine bijbetaling
Badkamers zijn gedeeld.

Hieronder een prijsoverzicht van alle opties. De vakantie is standaard met een vier- of zespersoonskamer en aankomst op zondag.. Kies je voor een tweepersoonskamer dan komt er €105,00 p.p. bij.  Kies je voor een vroege aankomst op zaterdag dan komt er €65,00 bij voor de extra overnachting + ontbijt.

Op deze reis is de STO-reisgarantie regeling van toepassing. Hiermee is je reisgeld in veilige handen voor een eventueel faillissement van de reisorganisatie. De bijdrage voor deze wettelijk verplichte garantie regeling bedraagt €12 per boeking.

Bovengenoemde bedragen zijn exclusief toeristen belasting. Deze bedraagt doorgaans €0.20 tot maximaal €4,00 per persoon per nacht. De toeristenbelasting wordt toegevoegd aan de totaalprijs.

De annuleringsvoorwaarden en de mogelijkheden voor in-de-plaats-stelling zijn te vinden in onze Algemene voorwaarden in Artikel 7 & 8.

Voor deze reis heb je al ervaring nodig in de off-piste en moet je een gevorderd skiër zijn.

Als je niet precies weet welk niveau je bent neem dan even contact met ons op voordat je boekt. Overschat je kwaliteit niet, als je niet mee kunt komen met het niveau van de groep dan wordt je namelijk niet meegenomen. En dat zou zonde zijn. Deze reis heeft classificatie niveau 1. 

Niveau 1 – Introductie in toerskiën. Dit is voor de ervaren pisteskiër, met een beetje ervaring in off piste, maar heeft nog niet eerder getoerd. Ideale introductiecursus – vaak als week en weekend trip beschikbaar.

Je leert toeren en beter off piste skiën, je soepel bewegen op verschillende steiltes en afwisselende soorten sneeuw. Maar deze week gaat ook vooral over het ontwikkelen van algemene bergvaardigheden, zoals navigeren, weeranalyse en lawineveiligheid. Allemaal zodat je uiteindelijk zelf beter en veiliger in de bergen bezig kunt zijn. Deze trip zul je vaak ver het terrein in trekken zonder ook maar iemand anders tegen te komen.