3-G-regel en skipas kopen in Oostenrijk: hoe zit het?

Update 01-10-2021:

Normaal gesproken kunnen wij een liftpas voor jullie kopen, maar i.v.m Covid-19 kunnen wij dit seizoen helaas niet voor je doen.
Je dient dit seizoen zelf de liftpas te gaan halen i.v.m. de 3-G regel in Oostenrijk.

3-G-regel voor skipas wordt gecontroleerd bij de kassa

De coronamaatregelen voor skiseizoen 2021/2022 in Oostenrijk zijn al een tijdje bekend, maar nog altijd waren er veel vragen. Wie gaat namelijk de wintersporters controleren of ze wel voldoen aan de 3-G-regel voor een skipas? En hoe zit het met het kopen van skipassen voor mensen die moeten testen, aangezien een test na 48 uur niet meer geldig is. Het antwoord op deze vragen kwam pas in de verordening die vorige week naar buiten kwam. Daarin stond dat de controle gaat plaatsvinden bij de aankoop of het afhalen van de skipas bij de kassa. Hier laat je je 3-G-bewijs zien en vervolgens kun je lekker genieten van je wintersport. Wintersporters die gevaccineerd of genezen zijn kunnen dan zonder extra controles de skiliften gebruiken. Je kunt je 3-G laten zien middels de Corona Check app van de overheid

Ook mensen die moeten testen mogen meerdaagse pas kopen

Voor mensen die moeten testen wordt het een iets ander verhaal komende winter. . Zij mogen een skipas voor meer dan twee dagen kopen, maar deze wordt gekoppeld aan de geldigheid hun testbewijs. Zodra de uitslag van de coronatest niet meer geldig is, wordt de skipas geblokkeerd en moeten ze eerst langs de kassa om een nieuwe testuitslag te laten zien. De kassamedewerker kan de skipas vervolgens weer deblokkeren.