SPLITBOARD REIZEN BIJ APEX ADVENTURES.

Op eigen kracht omhoog om de meest afgelegen hellingen te bereiken met afdalingen waar je alleen maar van kunt dromen!
Wij zorgen voor een echt splitboard avontuur.

Bij onze splitboard reizen ga je met onze trainers/gidsen op pad om zoveel mogelijk poeder te rijden en zo min mogelijk piste! Splitboarden is eigenlijk echt de enige manier om op plekken te komen waar niemand is. Genieten van de rust en de prachtige scenery die de bergen ons geven. En natuurlijk de ‘first tracks’.

Natuurlijk is het op de eerste plaats vakantie en genieten, maar buiten de piste snowboarden neemt ook risico’s met zich mee. Daarom leer jij tijdens de splitboard adventures zowel off-piste technieken als het omgaan met LVS transceiver, schep en sonde. Daarnaast leer je hoe te handelen bij een lawineongeluk en theorie over sneeuw- en lawinekunde.

Afdalen over immense gletsjers , mooie tochten door de bossen en op zoek naar mooie couloirs. Na het omhoog lopen op je splitboard geeft zo’n afdaling door de maagdelijke sneeuw je nog meer voldoening omdat je er zelf voor omhoog bent gelopen.

Welk niveau heb je nodig?

Onze splitboard reizen zijn bedoeld voor freeriders die graag eens een stap verder willen gaan. Omdat we dus niet alleen afdalen maar ook stukken gaan lopen is je fysieke conditie ook belangrijk. Afhankelijk van de omstandigheden kijken we wat er mogelijk is. Natuurlijk hebben wij reizen voor elk niveau. Van onze Level 1 splitboard reizen voor beginners naar onze Level 2 reizen voor diegene die al meer ervaring hebben.

Level 1 reizen:

Conditie: Een hike van 60 tot 120 minuten is geen probleem.

Afdalen: Je hebt al ervaring met freeriden, maar nog niet op technisch terrein.

Off-piste ervaring: Je bent eerder het offpiste bereik ingeweest met of zonder gids.

Off-piste know-how: Goed als je hier al meer ervaring mee hebt, maar wij kunnen je alles leren.

Splitboard ervaring: Geen tot een klein beetje.

Level 2 reizen:

Conditie: Een hike van 90 tot 150 minuten is geen probleem.

Afdalen:Je hebt je board goed onder controle op steilere hellingen. Ook als de sneeuw wat minder goed is.

Off-piste ervaring: Je bent eerder het offpiste bereik ingeweest met of zonder gids.

Off-piste know-how: Goed als je hier al meer ervaring mee hebt, maar wij kunnen je alles leren.

Splitboard ervaring: Je bent al eerder op pad geweest, maar je wilt nu graag nog een stap verder.

splitboard cursus

Splitboard reizen Oostenrijk

Level 1 splitboard reizen ( Weekend cursus )

splitboard cursus

Splitboard reizen Noord-Macedonië

Custom splitboard reizen ( Level 1 & Level 2 )

GEDIPLOMEERDE EN GELICENSIEERDE GIDSEN EN LERAREN.

De gehele reis wordt je begeleid door een ervaren team van gediplomeerde en gelicensieerde leraren en gidsen. Zij hebben al jarenlange ervaring en zijn daarom perfect op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. De afgelopen jaren is er ook veel veranderd in de splitboard en tourski scene. Welke soort type boards en ski’s zijn er en welke is dan geschikt voor jou. Ze hebben op bijna al jouw vragen wel een antwoord.

Jouw comfort, plezier maar vooral jouw veiligheid is waar zij voor zullen zorgen. Onze trainers en gidsen zijn er om jou te helpen, te trainen en te laten genieten van jouw vakantie.
Dit doen ze o.a. door samen met jouw en de groep de beste en veiligste routes voor je uit te zoeken.

Samen met je gids bereid je de dag voor. Wat zijn de weersvoorspellingen, wat voor soort sneeuw ligt er en wat is het huidige lawinegevaar. Dit zijn natuurlijk key elements voor een mooie, maar ook veilig splitboard adventure. Iedere gids is uitgerust met een uitgebreid EHBO-pakket. Dankzij een voorbereiding en het gebruik van de nieuwste veiligheidsmaterialen, zorgen wij ervoor dat jij een mooi splitboard adventure kan gaan beleven.

Tijdens sommige van onze Splitboard Adventures maken wij gebruik van externe partijen. Er worden gediplomeerde gidsen ingehuurd die jouw tijdens jouw Splitboard Adventure zullen begeleiden.

YOU HAVE TO EARN YOUR LINES…