APEX.SPLITBOARDING ADVENTURES

Splitboarden in Oostenrijk.
Op eigen kracht omhoog om de meest afgelegen hellingen te bereiken met afdalingen waar je alleen maar van kunt dromen!
Wij zorgen voor een echt splitboard avontuur.

Bij onze splitboard reizen ga je met onze trainers/gidsen op pad om zoveel mogelijk poeder te rijden en zo min mogelijk piste! Splitboarden en toerskiën is eigenlijk echt de enige manier om op plekken te komen waar niemand is. Genieten van de rust en de prachtige scenery die de Oostenrijkse alpen ons geven. En natuurlijk de ‘first tracks’.

Natuurlijk is het op de eerste plaats vakantie en genieten, maar buiten de piste skiën of snowboarden neemt ook risico’s met zich mee. Daarom leer jij tijdens de splitboard adventures zowel off-piste technieken als het omgaan met LVS transceiver, schep en sonde. Daarnaast leer je hoe te handelen bij een lawineongeluk en theorie over sneeuw- en lawinekunde.

Met meer dan 20 ski gebieden in de buurt is er eigenlijk altijd wel een mooie locatie om te gaan touren. Afdalen over immense gletsjers , mooie tochten door de bossen en op zoek naar mooie couloirs. Na het omhoog lopen op je splitboard geeft zo’n afdaling door de maagdelijke sneeuw je nog meer voldoening omdat je er zelf voor omhoog bent gelopen.

Wat is een ideale APEX splitboard tour?

 • Geen lange vlakke stukken in de afdaling, omdat je daar met een board nauwelijks vooruit komt.

 • Geen lastige beklimmingen zodat iedereen ook mee kan komen.

 • Mooie afdalingen waarbij iedereen zijn of haar eigen spoor kan rijden.

 • Genoeg stops om te genieten van de omgeving.

 • Samen uit en samen thuis.

WELK NIVEAU DIEN JE TE HEBBEN?

Onze splitboard reizen zijn bedoeld voor freeriders die al redelijk wat freeride ervaring hebben en graag wat meer fysieke uitdaging willen. Omdat we dus niet alleen afdalen maar ook flinke stukken gaan lopen is je fysieke conditie ook erg belangrijk. Afhankelijk van de omstandigheden kijken we wat er mogelijk is.

Conditie: Een hike van 60 tot 120 minuten is geen probleem.
Afdalen: Je kan steile hellingen rijden tot ongeveer 40 graden, ook als de sneeuw niet perfect is.
Off-piste ervaring: Je bent eerder het offpiste bereik ingeweest onder begeleiding van een gids.
Off-piste know-how: Je weet al het één en ander over sneeuw- en lawinekunde en kan goed omgaan met lawinepieper, schep en sonde.

GEDIPLOMEERDE EN GELICENSIEERDE GIDSEN EN LERAREN.

De gehele reis wordt je begeleid door een ervaren team van gediplomeerde en gelicensieerde leraren en gidsen. Zij hebben al jarenlange ervaring en zijn daarom perfect op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. De afgelopen jaren is er ook veel veranderd in de splitboard en tourski scene. Welke soort type boards en ski’s zijn er en welke is dan geschikt voor jou. Ze hebben op bijna al jouw vragen wel een antwoord.

Jouw comfort, plezier maar vooral jouw veiligheid is waar zij voor zullen zorgen. Onze trainers en gidsen zijn er om jou te helpen, te trainen en te laten genieten van jouw vakantie.
Dit doen ze o.a. door samen met jouw en de groep de beste en veiligste routes voor je uit te zoeken.

Samen met je gids bereid je de dag voor. Wat zijn de weersvoorspellingen, wat voor soort sneeuw ligt er en wat is het huidige lawinegevaar. Dit zijn natuurlijk key elements voor een mooie, maar ook veilig splitboard adventure. Iedere gids is uitgerust met een uitgebreid EHBO-pakket. Dankzij een voorbereiding en het gebruik van de nieuwste veiligheidsmaterialen, zorgen wij ervoor dat jij een mooi splitboard adventure kan gaan beleven.

Tijdens sommige van onze Splitboard Adventures maken wij gebruik van externe partijen. Er worden gediplomeerde gidsen ingehuurd die jouw tijdens jouw Splitboard Adventure zullen begeleiden.

SPLITBOARD WEKEN ZIJN ER VANAF:

1500,-incl.

INCLUSIEF:

 • 7 overnachtingen in Oostenrijks pension
 • 4 dagen splitboarden
 • Presentaties Lawinekunde&Materiaalkunde
 • Wax en slijp workshop
 • 7x ontbijtbuffet en 6 keer diner

EXCLUSIEF:

 • Heen en terugreis
 • Eten en drinken op de berg
 • Vervoer naar skigebied

EXTRA OPTIES:

 • Huur lawine safety materiaal
 • Upgrade naar privé kamer
 • Huur splitboard en benodigde accessoires (Indien beschikbaar)
 • 6 daagse Salzburger Super Ski liftpas a €295,-
RESERVEER NU JOUW SPLITBOARD ADVENTURE

ACCOMMODATIE INCLUSIEF HALFPENSION.

Indien je een reis boekt bij ons dan verblijf je in een mooi Oostenrijks pension.
Het pension waar wij tijdens deze splitboard reizen verblijven ligt in Maria-Alm en heet de Soonberglodge.
De Lodge wordt gerund door 2 jonge Nederlanders die al jaren actief zijn in de branche en zelf ook totally snowboard minded zijn.
Hun eigen kok verzorgt voor ons een heerlijk ontbijt en in de avond een welverdiend 3 gangen menu indien je voor de halfpension optie hebt gekozen.
Elke kamer beschikt over een eigen badkamer met douche of bad.
Beneden in de Lodge is er een heerlijk chill ruimte waar je relaxt een filmpje kunt kijken of even met het thuisfront kunt skypen met het gratis internet dat er is.
Je zal je hier al snel thuis voelen.

Indien je graag je eigen accommodatie wilt regelen kan dat natuurlijk ook.
Het kan natuurlijk voorkomen dat wij geen georganiseerde reis hebben staan in een periode waarin jij graag wilt langskomen.
Dan komt één van onze gidsen gewoon naar jouw toe.
De enige voorwaarde hieraan verbonden is dat jouw accommodatie in de buurt van Kaprun, Zell am See ligt.
Of maximaal 30 a 45 minuten rijden is vanuit Maria Alm.
Neem voor deze optie aub contact met ons op zodat wij samen kunnen bespreken hoe en wat.

Contact opnemen.

SPLITBOARD MATERIAAL.

Om te kunnen splitboarden is natuurlijk een splitboardset vereist.
Een splitboardset bestaat uit een splitboard, splitboardbindingen (of gewone bindingen op voilé platen), vellen, crampons en telescoopstokken.
Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om via APEX Adventures een set te huren.

Wij verhuren en verkopen topkwaliteit splitboards van Jones en Arbor, en alle bijbehorende gear, zoals splitboard bindingen, lichtgewicht stokken die in je rugzak passen en alle lawine safety materialen. Hiermee kan je efficiënt omhoog skinnen en heb je een super responsief board onder je voeten bij de afdaling. Voor elk type rider hebben we een geschikt board, van speelse twin shapes waarmee je net zo makkelijk switch rijdt tot dedicated poederboards met enorm veel float. Ook extra lichte boards met een full-carbon top voor de lange meerdaagse tochten.

LAWINEPIEPER, SCHEP, SONDE EN HELM

Voor jouw en onze veiligheid gebruiken we tijdens onze activiteiten veiligheids-materialen zoals lawinepiepers en (abs) rugzakken met daarin minimaal een schep en een sonde. Met deze uitrusting ben je goed voorbereid en in staat om, in het geval van een lawine ongeval, hulp te verlenen. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van het programma. Hier zal, afhankelijk van het niveau van de groep en individu, aandacht aan worden besteed. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht en raden we een ieder aan om een persoonlijke EHBO mee te nemen. Beschik je over eigen veiligheidsmateriaal dan kun je dat gebruiken mits het voldoet aan de normen die hier voor gelden.

YOU HAVE TO EARN YOUR LINES…