Kitesurf Safety clinic

Zoals het bij elke school eigenlijk hoort staat veiligheid van onze cursisten voorop.
Naast onze school zijn wij daarom ook werkzaam als vrijwilligers bij de NKV.
De Nederlandse Kitesurf Vereniging is een organisatie die er o.a voor zorgt dat de spots veilig blijven, maar ook dat spots open kunnen blijven. In samenwerking met de NKV organiseren wij deze kitesurf safety clinic.
Het ultieme doel is dat er elk jaar een soort van Nationale safety dag georganiseerd gaat worden. Je kunt bij meerdere locaties in Nederland dan terecht om een safety clinic te komen volgen.
Deze clinics zijn zowel voor beginners, maar ook zeer geschikt voor gevorderden. Je kunt nooit genoeg weten als het om je eigen veiligheid gaat, maar ook die van jouw kite buddy’s!

  • Circa 2 uur safety clinic van onze meest ervaren instructeurs

  • Gratis 1 jarig lidmaatschap NKV

  • Materiaal safety

  • Spot safety

  • Self rescue en buddy safety

GRATIS TOEGANG

0,00
  • 1 jaar gratis lidmaatschap NKV
0
Maximaal 8p
0
Nog beschikbaar

Wat leer je tijdens een kitesurf safety clinic?

Gedurende deze kitesurf safety clinic nemen we samen met jou zoveel mogelijk safety onderdelen door. Zoals het controleren van je eigen gear en waar je o.a zelf rekening mee kunt/moet houden. Er is een hoop verschillend materiaal op de markt dus om hier wat meer kennis over te hebben helpt bij de veiligheid van iedereen. Ook nemen wij op onze locatie door wat de eventuele gevaren zijn en waar je rekening mee moet houden. Iets wat natuurlijk voor elke spot in Nederland weer net wat anders kan zijn. Het veilig starten en landen wordt doorgenomen en we gaan o.a het water in om ook daar aan jouw eigen veiligheid te werken, maar ook zodat jij anderen kunt helpen mocht dit nodig zijn.

Gratis lidmaatschap NKV

Zoals hierboven al omschreven kunnen alle deelnemers van deze clinic zich ook inschrijven voor een 1 jarig gratis lidmaatschap bij de NKV. Dit betekend o.a dat je een verzekering krijgt, maar dat je ons ook helpt om te groeien. Kitesurfen is nog steeds groeiend, maar er liggen tegelijkertijd ook enige spots onder de loep. En het zou natuurlijk zonde zijn als deze spots moeten sluiten. De NKV is daarom ook constant in gesprek met bijv gemeentes.
Dus help jezelf om nog veiliger te gaan kitesurfen, maar door het volgen van deze clinic help je ook alle kitesurfers in Nederland. Kijk hier eens wat de NKV nog meer doet en wat de verzekering inhoud.

Handige informatie over de kitesurf safety clinic

De kitesurf safety clinic is op zaterdag 18 mei van 10:30 tot 12:30 .

ABSOLUUT!!!
Het is juist slim om je eigen materiaal mee te nemen.
We kunnen dan ook samen met jou je eigen gear nalopen.

Bij deze clinic zijn inbegrepen:

  • Circa 2 uur safety clinic
  • 1 jaar gratis lidmaatschap NKV

Met kitesurfen zijn wij natuurlijk helemaal afhankelijk van de wind.
Echter kunnen wij deze safety clinic ook geven als er geen wind staat.
Natuurlijk zou het erg fijn zijn als er wind staat en we daardoor ook meer kunnen doen op het water.
Maar ook als er geen wind staat kunnen er genoeg safety onderdelen besproken en beoefend worden.